Menu

Prague Music Performance

Prague Music Performance v roce 2011 založili český klavírista Jan Bartoš a Zenon Fishbein, americký klavírista a pedagog Manhattan School of Music v New Yorku. PMP vychází z organického spojení festivalu a vzdělávacího institutu. Tematicky propojuje koncerty, workshopy, přednášky a residence významných umělců. PMP se zaměřuje na klasickou, jazzovou a experimentální hudbu, do svých projektů integruje i další umělecké oblasti jako je výtvarné, filmové a slovesné umění.

Během dvanácti let existence PMP vystoupilo na jeho akcích mnoho významných umělců např. Alfred Brendel, Anthony Braxton, Roscoe Mitchell, John Zorn, Kronos Quartet, Thurston Moore, Gareth Davis, Garth Knox, Roland Dahinden, Mary Halvosron, Ikue Mori, Quatuor Diotima, Miroslav Srnka, Mahan Esfahani, Brad Mehldau, Uri Caine, Esperanza Spalding, Dave Douglas, Joey Baron, Robin Rimbaud aka Scanner, Marc Ribot, Julian Lage, Jon Irabagon, Kresten Osgood, David Thomas, Barry Guy and Maya Homburger, a mnoho dalších. 

Mimořádně talentovaným studentům PMP poskytuje možnost studovat pod vedením významných umělců a pedagogů. PMP tak pomáhá mladým talentům zapsat se do povědomí odborné veřejnosti.

PMP úzce spolupracuje i s jinými uměleckými institucemi, jako je např. Česká filharmonie, Akademie múzických umění, Národní galerie v Praze, Centrum současného umění DOX, Národní filmový archiv, mezinárodní festivaly Pražské jaro a Music is. 

Činnost PMP podporují Fondy EHP 2014-2021, Ministerstvo kultury ČR, Státní fond ČR, Magistrát hl. m. Prahy, Stadler-Trier Music Foundation, a Pamela Stacy Fund.

Osobně mohu potvrdit, že úroveň PMP je vynikající. Podporuji snahu organizátorů vytvořit v našem hlavním městě stálou tradici tohoto prestižního mezinárodního projektu. S potěšením přijímám záštitu nad Prague Music Performance.
Ivan Moravec
Mladí organizátoři do Prahy přinášejí tolik potřebné mezinárodní workshopy a společně s nimi světové osobnosti. Mám radost, že talentovaní čeští studenti mají možnost pracovat s těmito mistry a PMP bude jejich startem k mezinárodním úspěchům. S radostí přijímám záštitu nad tímto projektem.
Josef Suk
Prague Music Performance je vynikající festival v nádherném městě se skvělými lidmi!
Alfred Brendel
Bravo Prague Music Performance! Nádherná idea v jedinečném městě.
Leon Fleisher
Prague Music Performance patří mezi moje oblíbené festivaly. Jedno z nejlepších míst na celém světě!
Adrian Belew
PMP je skvělý festival!
Brad Mehldau
Ohromně jsme si to užili! Úplně nás to tu rozložilo…ale určitě se tu zase brzy dáme dohromady. Tak někdy příště!
Esperanza Spalding
Ta nejlepší pohostinnost a nejpříjemnější publikum, které jsme doposud zažili. Máme vás moc rádi!
Thurston Moore
Na světě dnes existuje tisíce festivalů a je mezi nimi těžké uspět. Prague Music Performance se to daří! Zápal Jana Bartoše i jeho týmu zaručuje úspěchy! Atmosféra na PMP je příkladná. Domnívám se, že Česká republika může být na tuto organizaci náležitě hrdá!
Tamás Vásáry
Maraton skladeb Johna Zorna se tu s největší pravděpodobností nebude opakovat: pořádající festival Prague Music Performance tím českou metropoli přesto na chvilku přiblížil standardům Labské filharmonie v Hamburku nebo Philharmonie de Paris, kde se stejná akce uskutečnila dřív.
Aktuálně.cz